Hooftman Volvo op bezoek bij HCW - Volvo Life Paint

6-11 Nieuws Woensdag 11 november komt Volvo Hooftman van 16.30 tot 19.30 uur op bezoek bij HCW. Reden van dit bezoek is om leden en ouders van leden bekend te maken met Volvo Life Paint.

Veilig op de fiets met Volvo Life Paint. Vanaf nu bij ons beschikbaar, zo lang de voorraad strekt! Goed zichtbaar zijn op donkere herfst- en winteravonden, dat is voor fietsers en voetgangers van levensbelang. Volvo heeft een prima oplossing; Volvo Life Paint! Een reflecterende spray voor gebruik op kleding of tassen. Overdag niet te zien, maar in het schijnsel van autokoplampen weerkaatst de aangebrachte Life Paint het licht direct en zeer opvallend richting automobilist. 

Life Paint werkt heel effectief, vooral door de directe reflectietechnologie. Licht wordt teruggekaatst onder een zeer kleine hoek en dus rechtstreeks richting de lichtbron, zoals de koplampen van een auto. De reflectie is daardoor sterker en opvallender dan die van gebruikelijke kledingreflectoren en zelfs tot 100 meter afstand goed zichtbaar.

Volvo Life Paint zit in een spuitbus en is eenvoudig op kledingstukken, rugtassen en fietstassen te sprayen. Het tast de kleding of de kleuren daarvan niet aan en is niet irriterend voor de huid. Tot een week blijft de spray effectief, daarna is een herhalende behandeling nodig. Het werkt het best op textiel. Op harde, glimmende oppervlakken hecht Life Paint minder goed. Een spuitbus Volvo Life Paint kost € 14.95.

Veiligheidsfilosofie
Volvo Life Paint maakt wandelen, joggen en fietsen in het donker veiliger. Dat past bij de veiligheidsfilosofie van het Zweedse merk, Volvo’s Vision 2020. Volvo wil dat in 2020 geen doden of gewonden vallen in of door een nieuwe Volvo.