Informatie DWF (Digitaal wedstrijd formulier)

8-12 Nieuws

Komend weekend begint het zaalseizoen (voor de senioren-, jeugd- en tweedejaars E-teams). Tijdens een informatie bijeenkomst zijn de teammanagers en coaches al geïnformeerd. Hierbij alle DWF (digitaal wedstrijd formulier) informatie nog een keer op een rijtje.


Na elke zaalwedstrijd moet het digitale wedstrijdformulier (DWF) meteen worden ingevuld door de begeleiding van de teams en de scheidsrechters (bij elftallen). Hoe het DWF werkt, lees je in de handleiding, zie bijlage.

Het DWF is in te vullen met een mobiele telefoon (smartphone), computer, laptop of tablet. Als je de HCW-app hebt gedownload, kan je bij 'meer' direct het digitale wedstrijd formulier aanklikken.

Het DWF wordt bij de jeugd (vanaf de D-lijn) ingevuld door zowel de coach als beide scheidsrechters. Dit is anders dan bij de jongste jeugd, waar alleen de team begeleiders het formulier invullen.

Wil je gelijk naar de DWF klik dan HIER

De procedure voor begeleiders (coaches en teammanagers)

De begeleiders (coaches en teammanagers) ontvangen op donderdag of vrijdag een e-mail met de inloggegevens. Op vrijdagavond logt de coach of teammanager in en geven de spelerslijst op door de teamleden uit te vinken die niet aanwezig zijn. Ook bestaat er de mogelijkheid invallers toe te voegen. De begeleiders zien nu ook dat een verificatiecode aan hun wedstrijd is gekoppeld. Net voor of direct na de wedstrijd geven de begeleidersde verificatiecode aan de scheidsrechters.

De scheidsrechters controleren de spelerslijst, registreren eventuele gele/rode kaarten, voeren de uitslag in en beide scheidsrechters accorderen.

Let goed op of je thuis of uit speelt, je kan namelijk met je team bij een andere Sporthal ook thuis spelen!

Het formulier wordt dan verzonden (zie hiervoor de procedure voor scheidsrechters - hieronder). De begeleiders loggen vervolgens weer in en keuren de uitslag en (gele/rode) kaarten goed. Als er 3 uur ná de wedstrijd er nog niets is ingevuld, krijg de begeleider per email een herinnering. Vul dus meteen na de zaalwedstrijd met beide scheidsrechters het DWF in en rond het direct af. Ook wanneer er 'uit' wordt gespeeld. Het DWF is pas afgerond als er op 'Uitloggen' is geklikt!

Bij niet tijdig afronden, kan de KNHB een boete opleggen, deze boetes zijn voor de HCW-zaalteams zelf!

De procedure voor scheidsrechters

De scheidsrechters loggen na de wedstrijd in met hun kaartnummer en de verificatiecode die zij van de begeleider(s) krijgen. Scheidsrechter 1 registreert eventuele gele/rode kaarten en voert de uitslag in. Nadat scheidsrechter 1 klaar is met invullen, logt scheidsrechter 2 in en accordeert hetgeen scheids 1 heeft ingevuld. De begeleiders loggen vervolgens weer in en keuren de uitslag en (gele/rode) kaarten goed.

Voor het invullen van het DWF is het belangrijk dat de persoonlijke gegevens (e-mailadres en telefoonnummer) van coaches, teammanagers en scheidsrechters goed zijn ingevoerd in LISA. Zij kunnen dit zelf eenvoudig controleren door in te loggen op de site van HCW (via het menu 'Mijn HCW' naar 'Mijn gegevens'). Als de gegevens niet kloppen, kunnen ze daar gewijzigd worden!


De zaalhockeycommissie

 
Bijlage