HCW vanaf 10 maart 2018 Rookvrij

6-3 Nieuws

Hockeyclub Waddinxveen is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 10 maart (start van de 2e seizoenshelft) de stap naar een rookvrij sportterrein.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt HCW iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat, voor hen normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Vanaf 10 maart zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen én buiten het terrein te roken. We hopen erop dat u allen het belang hiervan inziet. We rekenen op uw medewerking om samen te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze HCW-jeugd en alle andere bezoekers.

Sportieve groet,

Ton Vreeburg

Voorzitter

[email protected]