Wat ben ik trots op jullie!

17-7 Nieuws Ondanks dat we er eigenlijk een waardeloos hockey jaar op hebben zitten, heb ik de afgelopen periode gezien waar een kleine club groot in kan zijn. In een jaar waarin we steeds weer met onze neus op de feiten werden gedrukt die de pandemie met zich meebrengt waren er vele mooie momenten op onze club. 

Graag wil ik er bij stilstaan wat voor een geweldige groep trainers wij hebben. In een sport waar teamspirit, sportiviteit én gezelligheid de kernwaarden zijn, was het vaak een flinke opgave om de spelers aangepaste oefeningen aan te bieden en daarbij ook nog enthousiast te houden. Want waar je normaal traint om op zaterdag tijdens de wedstrijd de strijd aan te gaan met de tegenstander, bleven deze wedstrijden nu achterwege. Toch is het onze trainers gelukt om elke week opnieuw met leuke en afwisselende oefeningen het veld op te gaan. En ja de ene keer pakte dat beter uit dan de andere, maar ga er maar eens aan staan. Op zaterdagen werd er onderling gestreden om de Coronacup om zo toch het wedstrijdgevoel nog vast te houden en werd er voor een aantal teams ook nog een leuke en leerzame clinic georganiseerd. Drijvende kracht hierachter was onze evenementencommissie, die ook nog eens een geweldige online pubquiz hebben gerealiseerd. Een topavond waarin naast algemene kennisvragen ook je kennis over HCW werd getest en er en passant ook nog een moord moest worden opgelost. Ook onze keepers hebben er de nodige trainingsuurtjes opzitten onder bezielende leiding van ons aller Frank en de trimmers hebben vele oefeningen gedaan onder gedreven leiding van Leon. 

Uiteraard kan ik niet iedereen hier persoonlijk benoemen, maar weet dat de dankbaarheid voor jullie inzet groot is. We lijken ondertussen de pandemie onder de duim te krijgen wat voor de toekomst natuurlijk goed nieuws is. Maar hoe ziet die toekomst bij HCW er dan uit? Dat is een vraag waarop het antwoord mij toch wel grote zorgen baart, want mede door de pandemie hebben wij binding met de club en dus met elkaar toch enigszins verloren. Er waren immers geen wedstrijden, publiek was sowieso niet welkom, na de trainingen mochten we geen drankje drinken, immers de bar/clubhuis moest noodgedwongen dicht blijven. Kortom het sociale hockeyleven was er afgelopen jaar gewoon niet. En juist dat sociale hockeyleven is wat elkaar verbind en verbroederd en waar we de contacten leggen om zaken voor elkaar te krijgen. Met andere woorden, daar ligt de basis van elke vereniging.Voor zover we nu kunnen overzien lijkt het erop dat we vanaf september eindelijk weer in competitieverband kunnen gaan sporten, immers de KNHB zet alles op alles om dan weer als vanouds de competitie op te starten. Om dit als club ook voor elkaar te krijgen is hier wel wat voor nodig. Te denken aan: leden, om die te krijgen heb je een ledenwerfcommissie nodig, die leden willen trainen, dus trainers. Die leden willen ook wedstrijden spelen, dus hebben we ook nodig: een hockeycommissie, scheidsrechters, coaches, barbezetting, jongste-jeugdcommissie, gastouders, wedstrijd- en scheidsrechters indelers en in de winterperiode een zaalhockey-coördinator. Dit alles moet ook betaald worden, dus hebben we ook sponsoren nodig. Omdat we ook wel van een feestje houden is een evenementen-commissie ook zeer belangrijk. Wij hebben dus enthousiaste vrijwilligers nodig. Hebben we die? Jazeker, alleen weet nog niet iedereen van zichzelf dat hij/zij die enthousiaste vrijwilliger is. De club zijn we met elkaar, dus vrijwilliger zijn we ook met elkaar! Hierbij dan ook de dringende of misschien moet ik wel zeggen dwingende oproep om je aan te melden voor een leuke vrijwilligers taak. Anders kunnen wij in september niet meedoen met de nieuwe competitie!

Terugkomend op de vraag hoe de toekomst van HCWaddinxveen er uit ziet? Ik zie een toekomst vol met mooie kansen om van HCW weer de club te maken die het voor de pandemie ook was. Een club met enthousiaste leden, die het leuk vinden om te hockeyen en begrijpen dat daar bij hoort dat je naast je eigen training en wedstrijd ook wat anders voor je eigen club doet, want daar ligt de kracht van HCWaddinxveen. DE CLUB ZIJN WIJ MET ELKAAR EN VOOR ELKAAR, DUS DE CLUB DAT BEN JIJ!!!!Om het nieuwe seizoen op een onvergetelijke manier te beginnen is het belangrijk dat jullie zondag 29 augustus allemaal vrijhouden!!! 

Die dag staat namelijk volledig in het teken van:WTF – We mogen weer hockeyen! Het Welkom Terug Feest (WTF) zal volledig in het teken staan van samen hockeyen, hockey kijken, bijpraten en natuurlijk een hapje en een drankje. Hoe deze dag er precies gaat uitzien zullen wij komende periode verder vormgeven en wij houden jullie daar uiteraard volledig van op de hoogte. Wat ik wel alvast kan zeggen dat deze dag voor alle leden, maar ook hun ouders is en wij er vanuit gaan dat iedereen er net als bij een normale wedstrijddag ook echt bij is. Wij hebben er zin in en kunnen niet wachten. Op naar een mooie zomer en een geweldige start van het nieuwe seizoen op zondag 29 augustus. 

Hartelijke groet van jullie voorzitter, Gerrit van Delft