inlogcodes HOCKEY ACADEMY uitgedeeld

5-9 Nieuws

De meeste leden hebben nu een inlogcode ontvangen voor Hockey Academy. Hiermee kunnen zowel de trainers als de spelers het systeem in, om de training voor te bereiden. Kijk eens op de site van Hockey Academy, als je inlogt krijg je vanzelf een beeld van de mogelijkheden. 

De Hockey Academy is een trainingsstructuur voor hockey clubs. Via volledig uitgewerkte trainingen, testen en rapportages hebben de trainers een kader om mee te werken en krijgen de spelers een perfecte gelegenheid om zich te verbeteren op hun techniek (totaal 45 technieken).

16 technieken per half jaar (totaal 45 technieken van D tot en met A)

Er worden 16 technieken per half jaar beoefend en aangeleerd. Deze technieken worden herhaald in het tweede gedeelte van het seizoen. Per twee weken traint en test de trainer twee technieken.

Voor teams met 2 trainingen per week

Bij de eerste drie trainingen worden de technieken aangeleerd in Kern 1. Bij de vierde training worden deze aangeleerde technieken getest.

Voor teams met 1 training per week

Bij de eerste training worden de technieken aangeleerd in Kern 1. Bij de tweede training worden deze aangeleerde technieken getest.

Testen

Nadat je de technieken op de training hebt aangeleerd, zal er een testtraining komen. De trainer zal jullie gaan beoordelen op de aangeleerde technieken van de afgelopen twee weken. Dit zal de trainer doen aan de hand van drie criteria. Per criterium geeft de trainer 1, 2 of 3 punten. Deze worden ingevoerd in het systeem van de Hockey Academy. Maximaal kan je per techniek 10 punten ontvangen (=1 + 3 × 3) en minimaal 4 punten (1 + 3 × 1). Nadat de cijfers zijn ingevoerd kan je op de Hockey Academy site de cijfers zien.

Aantal punten

 

  1. Onder de 6 punten → kan beter!
  2. 6 en 7 punten → goed en er is nog wat ruimte voor verbetering
  3. 8 t/m 10 → je beheerst de techniek!

 

Wat gebeurt er met de cijfers

Met de cijfers wordt niets gedaan. Deze cijfers zijn alleen bedoeld om jullie een goed beeld te geven over jullie niveau en of en hoe dit te verbeteren. Er worden dus geen consequenties aan verbonden voor de selectie.

Voorbereiding op de trainingen en testen door op de video’s te kijken

Je kan vier video’s per techniek bekijken (organisatie, goede manier, slechte manier en een praktijk-voorbeeld). Zo kan je perfect zien hoe de techniek moeten worden uitgevoerd. Maak goed gebruik van de slowmotion knop bij de video, of nog beter is om het beeldje voor beeldje te bekijken.