KLEDINGINZAMELING T.B.V. GEHANDICAPTENSPORT

11-10 Nieuws

Samenwerking Fonds Gehandicaptensport en Stichting KICI kledinginzameling van start!

 

Hockeyclub Waddinxveen, Fonds Gehandicaptensport en Stichting KICI kledinginzameling slaan de handen in één om fondsen te werven om zo sporten voor iedereen met een handicap mogelijk te maken.

 

Op het terrein van Hockeyclub Waddinxveen wordt m.i.v. 18 oktober een kledingcontainer geplaatst waarin de leden, bezoekers en buurtbewoners hun tweedehands kleding en oude bruikbare schoenen kunnen deponeren. De opbrengst van deze kleding gaat volledig naar de gehandicaptensport.

 

Sport is erg gezond voor iedereen maar zeker ook voor mensen met een handicap en het is een leuke vrijetijdsbesteding. Voor veel mensen met een handicap is sport dan ook de manier om beter om te gaan met barrières in het dagelijkse leven. Fonds Gehandicaptensport maakt sport mogelijk voor álle gehandicapten, zodat zij zich minder geremd en/of beperkt voelen in het dagelijkse leven. Fonds Gehandicaptensport heeft onderzocht dat sport je lichamelijk en mentaal sterk maakt en daarom voor mensen met een handicap essentieel is.

 

Stichting KICI kledinginzameling zamelt al sinds 1975 tweedehands kleding en schoenen in voor het goede doel. Dit doet KICI via kledingbakken en inzamelacties. Op deze manier krijgt textielafval een tweede bestemming.

 

In 2010 heeft KICI 10 miljoen kilo kleding en schoeisel ingezameld voor het goede doel. Met de opbrengst van deze kleren en schoenen heeft KICI één miljoen euro aan goede doelen kunnen schenken.

 

Kortom, een mooi, nuttig en opgeruimd initiatief van Hockeyclub Waddinxveen om sporters met een handicap net als uzelf de gelegenheid te bieden ook sportief bezig te zijn.