G-HOCKEYLESSEN OP DE ARK IN GOUDA GROOT SUCCES!

6-2 Nieuws

De G-hockeytrainers van HCW hebben in januari 2012 verschillende weken de gymlessen op de Ark ( speciaal onderwijs) verzorgd door hockeyles te geven. Kinderen van 6 tot 17 jaar hebben zo, in samenwerking met Special Heroes, de kans gekregen kennis te maken met de hockeysport.  Naast de trainers van HCW waren er ook trainers van Gouda (GMHC) aanwezig. Voor HCW waren Merel van Dijke en Romee Bonefaas erbij. Met hun enthousiasme wisten ze veel leerlingen warm te krijgen voor de hockeysport.

 

27 Januari waren de laatste hockeygymlessen, dit keer gezamenlijk verzorgd door HCW en GMHC. Per groep waren er steeds 10 tot 14 leerlingen. Elke groep begon met een tikspelletje als warming up, waarna de groep in twee├źn werd gedeeld. De ene groep leerde drijven met de bal en de andere leerde de bal over te spelen om vervolgens op het doel te schieten. Halverwege werd gewisseld van oefening. De les werd afgesloten met een echte zaalhockeywedstrijd, waarbij de kinderen ook aan hun ouders konden laten zien wat ze geleerd hadden. Aan het einde van de les kregen alle kinderen een certificaat mee.  

Special Heroes Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Het programma is een gezamenlijk initiatief van LVC3, Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF. Special Heroes is erop gericht om leerlingen in het speciaal onderwijs zelf te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. In het programma staan de leerlingen en hun sportwensen centraal. Alles met als doel om de jongeren blijvend deel te laten nemen aan sportactiviteiten.
 
Meer foto's van deze trainingen onder "evenementen" in de fotohoek.