ADVIEZEN VAN DR. BREKEBEEN

25-9 Nieuws

Voor de Jeugd.

Adviezen van Dr. Brekebeen deel 1

 

Vanaf heden verschijnt wekelijks een advies van mij op de site van HC Waddinxveen.

Wie ben ik? Ik groeide op in een dorp in Beieren, samen met Dr.Vogel en Dr. Birkenstock. Dokter Vogel werd beroemd door kruidenboeken van anderen over te schrijven. Dr. Birkenstock werd beroemd door grote lelijke sandalen te ontwerpen.

Ik wilde in mijn jeugd niet deugen. Mijn ouders dachten dat een teamsport goed voor mij zou zijn en deden mij op hockey. Ouders begrijpen eigenlijk niets van kinderen.

Ik wilde niet hard lopen en stond dus al gauw in de goal. Vanuit de goal kan je het spel goed overzien dus werd ik later coach en trainer. Nu houdt men mij voor oud en wijs en geef ik gevraagd en ongevraagd advies. Wat mij verbaasd is dat kinderen mijn adviezen vaak opvolgen en daardoor beter gaan hockeyen.

 

Tot volgende week,

 

Dr. Brekebeen
 
Voor de Jeugd.

Adviezen van Dr. Brekebeen deel 2

 

Vaak hoor ik tijdens een wedstrijd van de kant door ouders en coaches roepen: SPEEL OVER.

Mijn advies is dit niet te doen. Je speelt hockey omdat je de bal wilt hebben. Je zou dus wel gek zijn als je hem hebt om hem weg te geven. Meenemen die bal en iedereen omspelen, de tegenstanders en je eigen spelers. En dan die bal meenemen naar huis en s’avonds in je bed houden.

Trouwens, wat gebeurt er als je luistert naar de mensen die SPEEL OVER roepen. Je remt af en kijkt of een van je medespelers vrij staat en juist als je wilt pasen haalt een tegenstander de bal van je stick. Dus niet overspelen. Ik verdenk die mensen die roepen SPEEL OVER ervan dat zij de bal willen hebben en hem jou niet gunnen. Alsof zij beter zijn dan jij.

Zij spelen ook niet over.

 

 

Tot volgende week,

 

Dr. Brekebeen