Video 'Spelgericht trainen in de zaal'

27-11 Nieuws

Meer weten over techniek en tactiek voor zaalhockey?  De KNHB Academie laat in de zaalhockeyvideo 'Spelgericht trainen in de zaal'  aantal uitdagende, intensieve en leuke oefeningen zien, verzorgd door Marieke Dijkstra, Bondscoach Nederlands Dames Zaal.  Deze oefeningen zijn niet alleen interessant als training maar zeker ook als uitleg qua techniek en tactiek. De video en de uitleg worden daarom aanbevolen voor trainers, coaches EN spelers.

In een aantal spelgerichte trainingsvormen komen de 3 centrale teamfuncties naar voren te weten: Balbezit, Niet Balbezit en Omschakeling (Balwinst en Balverlies), waarbij altijd rekening wordt gehouden met de aspecten doel en richting. Daarnaast zijn er oefenvormen met aandacht voor een aantal basistechnieken.

 

Marieke geeft de kijker op een enthousiaste en positieve manier inzicht in de mogelijkheden om met nog meer plezier de zaalhockeytrainingen (spelgerichter) te kunnen geven. Op de KNHB site staat een aantal van deze uitgewerkte oefen- en spelvormen, zodat je als trainer kunt nalezen hoe je deze trainingsvormen met jouw team(s) kan toepassen.