Informatie omtrent bardiensten

16-9 Nieuws

Jullie ontvingen al eerder een mail om de bardiensten bij HCW in te plannen. Leden die dit gedaan hebben: super, jullie kunnen de tweede alinea van deze mail overslaan. Mocht je vragen hebben over het aantal te verrichten bardiensten, laat het ons dan weten. Wel geldt dat je niet zomaar kunt afzeggen. Dat gebeurt nog teveel en levert een onmogelijke taak op voor de barplanner. Dat doen we niet meer en je moet dus zelf voor vervanging zorgen.

Voor de overigen die nog geen/niet alle bardiensten ingepland hebben: er zijn nu nog veel open plekken. Daarom dit laatste verzoek om nog zelf je bardiensten te plannen met het barplansysteem BAS (via de HCW-site). Als je in bent ingelogd op de website kun je onder de button ‘Club’ doorklikken naar ‘Diensten’. Als je meerdere maanden wilt zien, kun je de startdatum en einddatum invullen. Klik daarna op ‘Pas filters toe’.

Begin oktober gaan we er van uit dat jullie geen voorkeur hebben voor data en dit aan de barplanner over willen laten. Hierbij houden wegeenrekening met eventuele speeldagen en -tijden van (familie)leden. Wel krijg je een mail met de datum en tijd dat je bent ingepland. Zorg dus dat je mailadres in het HCW-systeem klopt! Dit is aan te passen via de website.

Het kan zijn dat je door de barplanner wordt ingedeeld op een dag of tijdstip dat het je niet uitkomt, je moet dan zelf voor vervanging zorgen! Je krijgt kort voorafgaand aan de dienst ook nog een melding van de dienst, maar dan is het wisselen vaak niet eenvoudig.

Een goede verdeling van vrijwilligerstaken dragen bij aan een gezonde vereniging. Bij het niet nakomen van bardiensten (no-show, weigering) zal het bestuur maatregelen nemen. In lijn met de strakker gehanteerde afspraken van vorig seizoen, worden zij dit seizoen nog stringenter gehanteerd. Simpelweg omdat ook voldoende barbezetting belangrijk is voor een levendige club. Wij hopen natuurlijk dat het niet zo ver hoeft te komen. Het nu nog snel zelf inplannen is daarvoor de beste oplossing.

Zoals in het spoorboekje van HCW is aangegeven, kan het bestuur je toestemming geven dat je je bardiensten kunt afkopen. Dit zal echter bij hoge uitzondering worden toegestaan. Meen je hiervoor in aanmerking te komen, meld het ons dan, mét motivatie van je verzoek. Wij leggen de verzoeken dan voor aan het bestuur.

Met sportieve groeten,

Arthur Morée
Voorzitter barcommissie