Wij heten nieuwe leden graag van harte welkom op
Hockeyclub Waddinxveen!

Locatie
Onze club is gelegen in het sportpark "De Sniep" aan de Sniepweg te Waddinxveen. Wij hebben in 2018 ons 50 jarig bestaan gevierd. De club heeft momenteel ca. 350 leden van 5 tot 80 jaar.

Hockeyseizoen
Het hockeyseizoen loopt van augustus/september t/m mei/juni, het starten van de trainingen in een nieuw seizoen is afhankelijk van de schoolvakanties. Na afloop van het seizoen, in juni, worden er diverse toernooien georganiseerd en kunnen de teams naar een toernooi op een andere vereniging gaan of deelnemen aan een toernooi bij HCW.

Trainingen
Afhankelijk van de leeftijdscategorie, wordt er één of twee keer per week getraind. De trainingen gaan het hele seizoen door, met uitzondering van de schoolvakanties. Wanneer de velden bevroren zijn of andere weersomstandigheden het veld onbespeelbaar maken kan er niet gehockeyd worden. Dit zal worden medegedeeld via de trainers, website en Facebookpagina.
Tijdens de trainingen wordt sportkleding gedragen. Om blessures te voorkomen, is het verplicht om kunstgras hockeyschoenen, gebitsbeschermer en scheenbeschermers te dragen. 

Wedstrijden
Op zaterdag zijn er vanaf de F-categorie door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) georganiseerde wedstrijden. De senioren teams spelen competitie op zondag. De competitie start normaliter gedurende het tweede weekend van september en eindigt medio juni. Gedurende de winterstop, van december t/m februari wordt de zaalhockeycompetitie gespeeld. Deze wedstrijden worden zowel op zaterdag als op zondag gespeeld, dit wordt door de KNHB ingedeeld. Als vereniging hebben we hier geen invloed op.

Bij het spelen van wedstrijden is het dragen van het HCW tenue verplicht. Deze kleding is te koop bij De Hockeywinkel in Barendrecht.

 
Inloggen
Hoofdsponsors
Sponsors