Jongste Jeugd

Kinderen vanaf 4 jaar mogen al komen trainen bij HCW. Indien mogelijk gaan de kinderen vanaf 7 jaar op zaterdag competitie spelen. Kinderen mogen eerst 2 proeftrainingen meedoen voordat zij beslissen of ze lid willen worden. 

Het hele jaar door kun je je aanmelden. Je kunt dan direct meedoen met de trainingen zodat je de basisvaardigheden eigen kunt maken. Meedoen met de competitie (vanaf 7 jaar) kan dan mogelijk al na enige weken.

Bij HCW wordt conform de jongste jeugd filosofie van de KNHB gespeeld:

  • de jongste jeugd speelt met elkaar, niet tegen elkaar
  • het gaat om het spel, niet om de uitslag
  • het samenspelend bezig zijn geeft plezier en voldoening
  • plezier en voldoening worden groter, naarmate het team technisch en tactisch vooruitgang boekt en de motivatie om samen te spelen toeneemt

Zoals gezegd staan spel en spelplezier voorop. Dat doet niets af aan het feit dat ook de jongste jeugd graag wil winnen, en eveneens het incasseren van een nederlaag moet leren accepteren.

Op zaterdagochtend organiseren we Funhockey. Dit is voor de 4 en 5 jarigen, die op een speelse manier kennis willen maken met hockey. 

Deze richtlijn is door de KNHB afgevaardigd (peildatum van de KNHB om de leeftijd te bepalen is per 1 oktober).

De kinderen trainen 1x per week, vanaf de E is dat 2x per week. Sommige 2e jaars E-teams gaan al 8-tal hockey spelen. Dit is afhankelijk van of de kinderen er aan toe zijn, maar ook afhankelijk van het aantal kinderen dat we moeten indelen.


Mocht je eerst wat meer informatie willen, dan kun je contact opnemen met:
Ledenadministratie:[email protected]
JJcommissie: [email protected]

 
Inloggen
Hoofdsponsors
Sponsors