NO SHOW

Een no-show is het niet verschijnen tijdens of het niet zorgen voor adequate vervanging voor een arbitrage verplichting. Bij de eerste no-show: Als de arbiter niet verschijnt op een te fluiten wedstrijd dan zal de betrokken arbiter een boete worden opgelegd. Voor junioren wordt er een boete van € 25 opgelegd en voor senioren een boete van € 40. Daarnaast wordt de coach van het team ingelicht in verband met een mogelijke nieuwe no-show.

Bij een tweede no-show binnen 12 maanden na eerste no-show: De betrokken arbiter krijgt wederom een geldboete en is voor de eerst volgende eigen wedstrijd geschorst. Tevens wordt de coach van het team ingelicht in verband met een mogelijke nieuwe no-show.

Bij een derde no-show binnen 12 maanden na eerste no- show: De betrokken arbiter krijgt een geldboete en wordt door het bestuur uitgenodigd voor een gesprek. Daarna zal het bestuur gepaste maatregelen nemen waarbij de mogelijkheid bestaat dat de betrokken arbiter, volgens de geldende statutaire regels, geroyeerd wordt. Eventuele door de KNHB opgelegde boetes met betrekking tot de no-show worden door de penningmeester op de door de scheidsrechterscommissie toegewezen scheidsrechter(s) verhaald.

Kosten gele en rode kaarten
De KNHB berekent - in sommige gevallen - kosten door van gele en/of rode kaarten die spelers tijdens een wedstrijd hebben ontvangen. Deze kosten worden bij HCW in rekening gebracht. Het bestuur berekent deze kosten door aan de overtreder, exclusief administratiekosten. Voor meer informatie zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/tucht-wangedrag

Kan je ff niet fluiten bel dan "Rent-a-scheids" Wanneer je een wedstrijd niet kan fluiten dan ben je verplicht om hiervoor voor vervanging te zorgen. Het niet zorgen voor een vervangende scheidsrechter leidt tot een geldboete... en daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Een aantal scheidsrechters zijn tegen betaling in te huren om jouw fluitbeurt over te nemen.

Hieronder tref je een aantal namen van scheidsrechters die je kan bellen. Let op: dit kan niet bij de Jongste Jeugd, daar moet een volwassen scheidsrechter aanwezig zijn. 
  • Ralph van Dodewaard ( 06 ) 83 13 90 79 (( alleen op zondag )) of Tim Vreeburg ( 06 ) 23 20 22 81

Wanneer je zelf ook voor anderen wedstrijden wil fluiten, meld je dan aan via [email protected]