Scheidsrechtersinformatie

Beste scheidsrechters,

De scheidsrechter commissie bestaat uit vrijwilligers die proberen een zo goed en gepast mogelijk schema te plannen. Soms kan het zo zijn dat je niet kunt fluiten of problemen hebt met de arbitrage. Mocht dat het geval zijn stuur dan een mail naar [email protected]. Dit ontslaat je niet van je verplichtingen, tenzij dit via de mail wordt aangegeven. Probeer altijd eerst een vervanger te vinden uit onderstaande lijst of via teamleden.

RENT A SCHEIDSRECHTER

Mocht je niet in staat zijn zelf te kunnen fluiten dan ben je zelf verplicht om een vervanger te regelen. Het niet zorgen voor een vervangende scheidsrechter leidt tot een geldboete.

Onderstaande mensen hebben zich aangemeld als rent-a-scheidsrechter. Dit houdt in dat je hun kan benaderen om te vragen of zij voor jou (meestal tegen betaling) je fluitdienst willen overnemen. 
Let op: dit kan niet bij de Jongste Jeugd, daar moet een volwassen begeleider aanwezig zijn.

 

Naam

Niveau

Telefoon

Ralph van Dodewaard

Alleen op zondag

06 83139079








Wanneer je zelf ook leuk vind om te fluiten en je misschien zelf wel wat wil bijverdienen kun je je ook aanmelden om een ‘rent-a-scheidsrechter ‘te worden! Dat doe je door te mailen naar [email protected]

KOSTEN GELE EN RODE KAARTEN

De KNHB berekent - in sommige gevallen - kosten door van gele en/of rode kaarten die spelers tijdens een wedstrijd hebben ontvangen. Deze kosten worden bij HCW in rekening gebracht. Het bestuur berekent deze kosten door aan de overtreder, exclusief administratiekosten. Voor meer informatie zie:https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/tucht-wangedrag

REGELEMENTEN VELDHOCKEY

U kunt de regelementen van de hockeybond vinden op de onderstaande link:
https://www.knhb.nl/app/uploads/2020/07/200720-Spelreglement-veldhockey-vanaf-1-augustus-2020.pdf

HET SPELLEIDEN VAN 3,6 EN 8 TAL HOCKEY

De belangrijkste taak van de spelleid(st)er is de partijen op een plezierige, veilige en leerzame manier samen te laten spelen.

Een spelleid(st)er is geen scheidsrechter !!

Spelregelkennis is beslist noodzakelijk.

De taken van de spelleid(st)er :

- Voor de wedstrijd kennis maken met de begeleiders/coach van beide teams;

- Informeer naar het spelniveau van beide teams;

- Roep de kinderen bij elkaar en vertel waar extra aandacht aangeschonken wordt in deze wedstrijd;

- Toss met de aanvoerders, team opstellen en beginnen/

Tijdens het spel onderbreekt hij het spel zo min mogelijk maar let op VEILIGHEID en de hoofdregels. Dit betekent niet dat er nergens voor gefloten wordt! De wijze van fluiten moet consequent en duidelijk zijn. Fluit vragend, d.w.z. vraag af en toe waarom er gefloten is en leg zonodig uit. De spelleider geeft aanwijzingen aan BEIDE teams!! Leg daarvoor het spel zonodig stil.

- Probeer "kluitjes" hockey te voorkomen.

- Speel altijd 3 tegen 3, 6 tegen 6 of 8 tegen 8 .

- Wisselen is onbeperkt toegestaan.

- Time-out is onbeperkt toegestaan.

STIMULEER BEIDE PARTIJEN en laat de uitslag niet te hoog uitvallen. Pas in dat geval maatregelen toe. (bijvoorbeeld: 3 keer overspelen voordat er gescoord mag worden.)`