Scheidsrechtersinformatie

Beste scheidsrechters,

De scheidsrechter commissie bestaat uit vrijwilligers die proberen een zo goed en gepast mogelijk schema te plannen. Soms kan het zo zijn dat je niet in de gelegenheid bent om te kunnen fluiten. Mocht dat het geval zijn, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van een vervanger.

Rent a Scheidsrechter: 
Mocht je niet in staat zijn te kunnen fluiten dan ben je zelf verplicht om een vervanger te regelen. Het niet zorgen voor een vervangende scheidsrechter leidt tot een geldboete en een schorsing. Het vinden van een scheidsrechter kan lastig zijn. Daarom heeft de hockeyvereniging een scheidsrechterspoule in het leven geroepen. Hoe werkt dat?

Voor de leden:
Stuur een Whatsapp bericht met informatie over de desbetreffende wedstrijd (dag, tijd & team) waar je een vervanger voor zoekt naar Mirjam van Zoelen via 06 - 45 01 00 08. Vergeet je naam en 06-nummer niet te vermelden. Mirjam zet vervolgens jouw verzoek door naar de mensen die in de scheidsrechterspoule zitten. Mocht er een match zijn, dan neemt de desbetreffende scheidsrechter binnen 24H contact met je op. De kosten voor het overnemen van deze fluitdienst bedragen €20 en worden na de wedstrijd door de persoon in kwestie in rekening gebracht via een betaalverzoek. 

Mocht het niet lukken om via deze route een vervanger te vinden, dan dien je alsnog de fluitdienst op je te nemen. 

Voor de scheidsrechters:
HC Waddinxveen streeft naar een sterkte scheidsrechterspoule met voldoende vrijwilligers om diensten op te kunnen vangen. Dit komt het spelplezier van onze leden ten goede. De club investeert graag in de kennis van de scheidsrechters, door bijvoorbeeld een extra opleiding of scholing (denk aan CS+). Daarnaast belonen we de scheidsrechters ook met een extra vergoeding, wanneer zij zich via de poule beschikbaar stellen. Iedere vijf wedstrijden leveren je €25 extra op. 

Let op: Voor de Jongste Jeugd is het niet mogelijk om gebruik te maken van de poule, gezien daar een volwassen begeleider aanwezig moet zijn.

Deelnemen aan deze poule?
Wanneer je zelf ook leuk vindt om te fluiten en je misschien zelf wel wat wil bijverdienen kun je je ook aanmelden om een ‘rent-a-scheidsrechter ‘te worden! Dat doe je door te mailen naar [email protected] of te appen naar Mirjam van Zoelen via 06 - 45 01 00 08.

Kosten Gele en Rode Kaarten: 
De KNHB berekent - in sommige gevallen - kosten door van gele en/of rode kaarten die spelers tijdens een wedstrijd hebben ontvangen. Deze kosten worden bij HCW in rekening gebracht. Het bestuur berekent deze kosten door aan de overtreder, exclusief administratiekosten. Voor meer informatie zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/tucht-wangedrag