Trainerspagina

Trainers zijn misschien wel de belangrijkste vrijwilligers die er zijn. Zonder een trainer kan de training niet door gaan. Zonder een trainer is hockey, geen hockey. Het is dan een spelletje met een stick en mensen die maar heen en weer rennen zonder doel.
Dat moment dat je voor het eerst in aanraking komt met hockey. Je hebt een idee en denkt te weten hoe dit moet. Vervolgens zegt iemand, nee, nee, je linker hand moet boven en je rechterhand moet onder aan de stick. Termen als Pushen, flatsen, dummy, scoop, reverse, trappetje, in de guard, channelen, verleggen, diep lopen, in - uit lopen en veel meer andere termen passeren de revue. Het moment dat je op zaterdag voor het eerst op een groot veld mag spelen. Het fluitje gaat, je kijkt om je heen, de coach zei "dekken" je hebt geen idee. Met knikkende knietjes sta je daar, je ziet de bal op je af komen, de tegenstander rent langs je. Oh, nee... Je rent er achteraan, pakt de bal af en hoort alle ouders langs de lijn juichen. Maar 1 stem hoor je het beste die van je trainer. "GOED GEDAAN! Wat een een geweldige verdedigende actie! Maar je bent er nog niet, je hebt de bal... en nu? Je ziet iemand vrij staan, je speelt de bal en rent gelijk mee. Je krijgt de bal gelijk weer terug, iemand staat diep bij de rand van de cirkel, je krijgt hem langs 2 verdedigers heen en sluit gelijk weer aan. je teamgenoot ziet je gaan met een klein liftje over de stick van de tegenstander komt de bal bij jou. 1 op 1 met de keeper. Je kijkt door zijn helm heen en je weet nog heel goed...  Niet zijn stick kant... Niet zijn stick kant... Schijnbeweging links, rechts, 2 extra grote stappen de keeper ligt al. je tilt je stick op en het enige wat je hoort is... BAM... en gejuich! 

Trainers zijn de belangrijkste vrijwilligers van de club. Zonder trainers leert niemand iets en is samenwerken geen optie. Ben jij iemand die het leuk vind om je vaardigheden te delen met andere? Stuur dan een mail naar [email protected]

Omdat je als trainer de belangrijkste vrijwilliger bent van de club en elke week zeker 2 keer klaar moet staan voor je team om ze les te geven. Krijgt elke trainer ook een vergoeding. Deze vergoeding groeit met jou mee naarmate je langer training geeft en je eventueel een Hockey Trainers cursus wilt doen verzorgd door de KNHB. Vanuit HCW werken we samen met Go4Hockey. Zij hebben een app ontwikkeld waarin je makkelijk en duidelijk trainingen kunt zien. Hierin staan ook tips en tricks, je kan samen met de coach of manager van het team de spelers beoordelen en persoonlijke feedback geven. 

Als beginnend trainer word je begeleid bij de trainingen en kun je altijd met vragen terecht bij de jongste jeugd commissie of de hockey commissie. 

Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, als je hart maar ligt bij de sport.