HCW Strafballencompetitie - zondag 1 april

28-3 Nieuws

Alle deelnemers aan de strafballencompetitie verzamelen zondag a.s om 13.30 uur

                                      -------------------------------------------

Begin april zal het huidige clubhuis worden afgebroken. Natuurlijk willen we dit niet zo maar voorbij laten gaan.

 

Op zondag 1 april (zeker géén grap) spelen alle seniorenteams thuis en willen we graag voor de jeugdleden en hun ouders een leuke dag organiseren. Jong en oud zal dan op HCW aanwezig zijn.

Tussen alle seniorenwedstrijden door zullen we een strafballencompetitie organiseren waaraan alle jeugdleden en de G-hockeyers (spelers en keepers) kunnen meedoen. Natuurlijk hopen we wel dat alle ouders hun kinderen komen aanmoedigen.

 

Deelnemers en keepers kunnen zich opgeven vóór 23 maart opgeven via [email protected] of door op de facebook pagina van Hockeyclub Waddinxveen een berichtje achter te laten. Geef naast je naam, je team ook je geboortedatum op.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement maar we hopen dat iedereen die die dag aanwezig is een vrijwillige bijdrage wil leveren t.b.v. het nieuwe clubhuis. Hier zullen speciale dozen voor klaarstaan.

 

Op dit filmpje kun je zien hoe Max Caldas (trainer/coach Nederlandse damesteam) uitleg over de strafbal geeft: http://www.youtube.com/watch?v=laMaD597CWY

 

De beste strafballenspecialisten van HCW mogen meedoen aan de regionale strafballencompetitie op 3 juni op HC Rotterdam. Van HCW mogen er 2 jongens, 2 meisjes, 1 keeper en 1 keepster aan deze regionale competitie deelnemen. Ze mogen op 16 juni nog geen 17 jaar oud zijn.

 

We hopen op heel veel deelnemers!!!

 

Margo Vreeburg

Secretaris HC Waddinxveen

 

Strafbal nemen
Een strafbal wordt genomen vanaf de stick in de cirkel. Hierbij staat alleen de speler die de strafbal neemt in de cirkel. Het goed nemen van een strafbal hangt vooral samen met de juiste houding. Kies vooral een houding waarbij je jezelf prettig voelt en ontspannen maar wel stevig staat. Daarnaast is snelheid belangrijk. Hoe sneller jij de strafbal neemt, hoe minder tijd de keeper heeft om te bedenken welke positie hij ingaat nemen. Verder moet je er vooral op vertrouwen dat je het kunt.