Scheidsrechters diploma

Ieder spelend lid van onze vereniging moet vanaf 14 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart halen. HCW nodigt je uit om de opleiding clubscheidsrechter te doorlopen en het examen te doen. De opleiding bestaat uit een e-learning die je vanuit thuis kunt doorlopen. Daarin kom je praktijksituaties tegen waarbij de spelregels worden uitgelegd. Ook oefen je met vragen, waarmee je de spelregels nog beter leert.

Het examen bestaat uit meerdere multiple choice vragen.

Daarna ga je je eerste wedstrijden fluiten en daarbij word je begeleid door iemand van de vereniging. Probeer in het begin vooral te letten op de drie basisregels: shoot, hakken en gevaar (gevaarlijke hoge bal of gevaarlijk met de stick zwaaien). Als je wat vaker hebt gefloten, zal het makkelijker zijn om op meerdere dingen te letten. Fluit duidelijk hoorbaar en geef aan waar je voor fluit.

Heb je vragen over de opleiding clubscheidsrechter, dan kun je terecht bij de scheidsrechterscommissie via [email protected].

Kosten scheidsrechterscursus: Aanvullende kosten voor deelname aan de scheidsrechterscursus worden alleen in rekening gebracht bij een no-show of het tweemaal niet succesvol afronden van het examen. Het bedrag wat opvolgend in rekening wordt gebracht bedraagt €15.