G-hockey

HCW is in 2007 van start gegaan met G-hockey. Inmiddels bestaat de groep uit meer dan 20 spelers in de leeftijdscategorie van 10 tot 25 jaar.

Er zijn momenteel 3 G-teams. Ze doen mee aan de door de KNHB georganiseerde G-wedstrijdcompetitie.

In het G1- team hockeyen gevorderde spelers (vanaf 14 jaar) waarvan de meeste al een aantal jaren meedraaien met de trainingen. Het G1-team is in de reguliere competitie van de KNHB ingedeeld in de middenpoule en speelt 6-tal hockey op een kwart veld met keeper in volledige uitrusting.

Daarnaast hebben we het G2- en het G3-team. Deze teams zijn qua speelsterkte gelijkwaardig en doen beiden mee in dezelfde poule van de competitie, in de beginnerpoule. Het zijn ofwel spelers die dit jaar of vorig jaar begonnen zijn met hockeyen ofwel spelers die al langer meetrainen maar (nog) niet het niveau aankunnen van G1. Ook deze teams spelen 6-tal hockey op een kwart veld met keeper in volledige uitrusting.Voor alle teams geldt dat er naast de competitie wedstrijden ook deelgenomen wordt aan toernooien in de regio zowel op het veld als in de zaal. Ter afsluiting van het seizoen spelen we elk jaar een vrienden-en-vriendinnentoernooitje. Eens in de twee jaar zijn er de Special Olympics waaraan ook de G-teams van HCW meedoen. De sfeer bij de zo'n toernooi is altijd erg gezellig!

De trainingstijden voor alle G-teams zijn op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur. De spelers worden getraind door enthousiaste trainers die structuur en gezelligheid bieden. Belangrijk gegeven hierbij is dat het hockeyen door iedereen plezierig, uitnodigend en veilig beleefd wordt. Het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden.

Bij de G-hockey van HCW is iedereen van harte welkom! Je kunt gerust eerst een paar keer komen meetrainen. Er zijn leensticks aanwezig. Sportschoenen en lekker zittende kleding zijn dan voldoende.

Wil je meer informatie over G-hockey bij HCW, neem dan contact op met de 
HCW G-commissie via [email protected]