FUNKEY HOCKEY

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten ! Kan uw zoon of uw dochter niet wachten om te beginnen met hockeyen en vindt hij of zij het leuk om lekker buiten te sporten ? Om 4- & 5-jarigen op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met hockey is er FunKey. Funkey Hockey is een speciaal lesprogramma ontwikkeld door de KNHB. Het doel is om de oudste kleuters, die nog niet op hockey mogen, sportief vaardiger te maken om zo beter voorbereid te zijn op hockey of een andere teamsport.


Er zijn er talloze jongens & meiden van 4 of 5 jaar die al veel eerder op de Sniepweg rond lopen om bijvoorbeeld hun grote broer of zus komen aan te moedigen. Ze zijn nog te jong voor de competitie maar Hockeyclub Waddinxveen wil hun ook op een speelse, laagdrempelige manier te laten kennis maken met de hockeysport. Hierbij geldt: FUN in goed leren bewegen is KEY! Dat gebeurt met zoveel mogelijk in spelvorm. 


De FunKey training wordt gegeven in kleine groepjes en bestaan uit loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Als warming up worden vaak allerlei leuke loop- en tik spelletjes gespeeld, daarna is er ook ruimte om spelenderwijze en op een leuke manier de allereerste beginselen van hockey uit te leggen. We beginnen altijd voorzichtig met knothockey ( stick met foam uiteinde ) en als deze spelertjes iets ouder en iets handiger worden zullen ze ook een aantal keer met een echte hockeystick hun balvaardigheid uittesten. In verband met de jonge leeftijd is het wel verplicht dat altijd een van de ouders of verzorgers aanwezig is.


Ben jij tussen de 4 en 6 jaar en wil jij op zaterdagochtend lekker je energie kwijt ? Kom dan tijdens het hockeyseizoen tussen 9,30 uur & 10,30 uur zelf kijken bij ons oefenveldje om kennis te maken met FunKey hockey. Voor ons is het prettigst wanneer je vooraf aanmeldt via [email protected] maar spontaan aansluiten is ook mogelijk. Mocht de hockeysport bevallen en uw kind wordt 6 jaar dan kan hij of zij op de woensdagmiddag aansluiten bij onze E & F teams. Daar trainen ze met leeftijdsgenoten voor hun wedstrijd in het weekend. 


Voor FunKey hoeven ouders geen speciale hockey schoenen aan te schaffen, maar gympen zijn wel aan te raden. De kinderen moeten sportieve sportkleding aan waarin ze makkelijk kunnen bewegen. Scheenbeschermers of een bitje zijn voor deze training nog niet nodig. Voor de oefeningen waarbij we een hockeystick gebruiken, zijn er altijd een aantal sticks van de club beschikbaar voor kinderen die zelf geen eigen stick hebben. Na afloop van de training is er net als bij 'echt hockey' een gezamenlijke afsluiting met een drankje en een stukje fruit ? Meld u zoon of dochter aan via [email protected]